BODY WRAPPING (CIMET AHA KREMA)

Body wrapping  je tretman tijekom kojeg na tijelo klijentice nanosimo preparat (kremu),  a djelovanje aktivnih sastojaka iz kreme pospješujemo zamatanjem tretiranih dijelova tijela u plastičnu foliju.

 

Smatra se da se na taj način brže dolazi do željenih rezultata…

 

Iako se o samoj djelotvornosti omatanja tijela folijom puno raspravljalo, činjenica je da potražnja za tom vrstom tretmana ne opada nego raste. Osim kozmetičkih učinaka, ova vrsta tretmana može imati i terapeutsko djelovanje, jer osoba neko vrijeme leži, zamotana i utopljena dekom, što potiče oslobađanje od napetosti.  Mnogi klijenti izjavljuju da je body wrapping savršen za opuštanje tijela i uklanjanje stresa.

 

Sam postupak se mijenjao, jer se od zamatanja u lanene plahte prešlo na plastične folije i termo deke, a formulacije krema se neprekidno usavršavaju, ovisno o trendovima i novim istraživanjima.

 

Tretman ovom kremom preporučljiv je za klijente kod kojih je izražen problem mekanog celulita.

 

CIMET AHA krema ima mnoštvo korisnih sastojaka, a mnogi od njh su tradicionalno znani kao prva linija obrane od celulita (celulitisa). Između ostalog, tu su ekstrakti algi i ljekovitog bilja, eterična ulja i voćne kiseline.

 

Krema sadrži:

 

  • EKSTRAKT ALGI – alge su bogate mineralima kao što su cink, magnezij i bakar, a imaju korisno svojstvo da na sebe vežu vodu, čime koži pomažu da zadrži potrebnu razinu vlage. Ekstrakti morskih aktivnih sastojaka  stimuliraju mikrocirkulaciju, razaraju masne stanice (adipocite) i preveniraju  njihov rast, te stimuliraju sintezu kolagena i elastina kao čvrste vezivne strukture.
  • EKSTRAKTI LIMUNA I BRŠLJANA – bršljan se tradicionalno koristi kod anticelulitnih tretmana, bilo da ga primjenjujemo u kupkama, oblozima, ili za masažu. Sadrži saponozide, saponineflavonoide, derivate kavene kiseline, poliacetilene, eterično ulje i slobodne aminokiseline. Modernu uporabu, kad se radi o tretiranju problema celulita, potaknula su istraživanja o djelovanju aktivnih spojeva na vene i enzime koji grade međustanični matriks, odnosno održavaju zdravu funkciju tkiva.
  • ETERIČNA ULJA CIMETA I CRNOG PAPRA – ovo su dva začina za koje se tradicionalno vjeruje da imaju svojstva kojima se potiče mršavljenje i  probava. Papar povećava metabolizam masti, a cimet potiče bržu preradu ugljikohidrata, te snižava razinu kolesterola. U ovoj kombinaciji njihova eterična ulja djeluju lokalno, preko kože, pomažući zagrijavanje kože i znojenje pod folijom, a samim znojenjem izlučuju se toksini iz organizma.
  • VOĆNE (ALFA-HIDROKSI) KISELINE – voćne kiseline obilno se upotrebljavaju u najnovijim kozmetičkim tretmanima zbog fantastičnih učinaka na koži. Između ostalog,  imaju keratolitičko djelovanje (pospješuju ljuštenje odumrlih stanica površinskog sloja kože), što je važno kod ovakvih tretmana,  jer koža oslobođena starih stanica bolje upija ostale aktivne sastojke iz kreme.

Rezultat tretmana je reducirani celulit i potkožne masne naslage. Koža poprima svježi izgled i na dodir je glatka i čvrsta. Osim smanjenja obujma tijela, tretman ovom kremom će umiriti kožu i detoksicirati organizam.

 

Preporuka:

  • odvojiti dovoljno vremena za onaj broj tretmana koji će osigurati  optimalne rezultate, iako se već nakon prvog tretmana vide  promjene stanja kože, koja postaje ravnija i zaglađena.  S obzirom da već prvi tretman oslobađa tijelo suvišne tekućine, obujam tijela gubi na centimetrima.

Napomena:

  • tretman zamatanjem u foliju nije preporučljiv za trudnice, osobe s visokim krvnim tlakom, kod  jako vidljivih i proširenih vena, kod srčanih tegoba,  bubrežnih problema, te naročito ako postoji mogućnost embolije.

Tretman traje 60 minuta. Da bi postigli prave rezultate naša  preporuka  je 10 tretmana.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…