CUPPING THERAPY (VACUUM)

 

Cupping terapija je još jedna tehnika koja vuče korijene iz Kine, točnije tradicionalne kineske medicine, a rezultati ovog prilično jednostavnog tretmana su impresivni. Kroz povlačenje i otpuštanje mekog tkiva putem zagrijanih čaša – opuštaju se napeti mišići, učvršćuje se koža, izvlače se toksini iz tijela i poboljšava se cirkulacija krvi.

 

Cupping tretman još više intenzivira učinak medicinske masaže. Tretman je vrlo ugodan i bezbolan.

 

Tradicionalni cupping radio se uz pomoć životinjskih rogova, zatim su rogove zamijenile „čašice“ od bambusa, a danas koristimo staklene čaše koje mogu biti različitih oblika i veličina. Dva su načina na koji se koriste čaše. Tradicionalni način; pri kojem se zagrijane čaše postavljaju na tijelo i ostavljaju se na tijelu osobe kroz neko vrijeme (5-15 minuta) i masaža čašama. Maser će zagrijati čašu, postaviti čašu na tijelo (leđa), i početi sa pokretima masaže.

 

Leđa su odlična za masažu vrućim čašama jer se radi o velikoj površini, koja maseru pruža slobodu pokreta. Pokreti mogu biti široki i dugački. Takvi pokreti pomažu da se tijelo riješi suvišne tekućine i izbaci toksine, a maser može koristiti kružne i stimulirajuće pokrete na zakočenim mišićima i napetim dijelovima. Time razbija tvrdokorne nakupine mliječne kiseline.

 

Površina leđa će poprimiti crvenkastu boju, jer se masažom zagrijanim čašama, kombinacijom topline i ponavljajućih pokreta, učinkovito pokreće cirkulacija. To nije ništa zabrinjavajuće, jer ti tragovi nestaju nakon nekog vremena. Iskusni maser pružit će vam užitak duboke masaže bez da svojim pokretima ostavi otekline na vašoj koži. Za područje leđa posebno su pogodne veće čaše koje pružaju mogućnost jakog vakuma, čime se omogućuje duboka masaža od koje osoba neće osjetiti nelagodu ili bol.

 

Cupping terapiju iznimno hvale klijenti kojima nisu bili dovoljni rezultati klasične masaže. Često je masaža čašama pravo sredstvo da bi se brzo i jednostavno otklonili bolovi na duže vrijeme i da bi klijent što duže uživao u rezultatima koje je želio postići.

 

Ljudima koji imaju kronične probleme s kralježnicom terapija čašama može pridonijeti znatnom poboljšanju posture i stanja mišića.

 

Osim na leđima i vratu, cupping terapiju možemo koristiti i kod problema sa celulitom, na nogama, bedrima. Pokazala se odličnom metodom za preoblikovanje tijela, a u posljednje se vrijeme učestalo koristi za masažu lica, vrata i dekoltea, jer čaše potiču cirkulaciju i poboljšavaju tonus mišića, dajući fantastičan lifting efekt.

 

Trajanje tretmana 45 minuta.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…