regre

Regresija: vraćanje ili povlačenje na prethodni ili na niži stupanj; opadanje snage ili inteziteta; regresija bolesti: uzmicanje, povlačenje, poboljšanje zdravlja; filozofski: postupak traženja uzroka polazeći od posljedica prema počelima.

 

Terapija: skup sredstava koji se rabe radi izlječenja neke bolesti, ublažavanja nekih simptoma i posljedica, ili nekog tjelesnog nedostatka. Bihevioristička terapija: psihologijska  terapijska procedura i tehnika, proizišla iz zajedničke teorijske postavke da je neprilagođeno i poremećeno ponašanje uglavnom naučeno, pa se stoga može mijenjati primjenom različitih tehnika i principa učenja.

 

 

Reinkarnacija: lat. – re in caro: ponovo u tijelo (meso) – Ponovno utjelovljenje.

 

 

regresoterapijaRegresoterapija je tehnika kojom se vraćamo u prošlost događaja, emocija ili bolesti, kako bi je sagledali u njenom početku i time razriješili. Ono što nam se događa u životu ima uzrok unutar nas samih i uzrok ne mora nužno biti u ovom životu. Time je regresija usko vezana uz pojam reinkarnacije i karme. Ako prihvatimo taj koncept (kako je život oko nas odraz našeg unutarnjeg stanja), tada smo otkrili kako sve što želimo možemo i promijeniti. Sagledavanjem naše unutarnje energije i mijenjanjem onoga što nam se “ne sviđa” – mi imamo ključ za razrješavanje svih “problema”. To nekad nije jednostavan i brz put, ali donosi temeljit i trajan uspjeh.

 

Tretman nehipnotičke regresoterapije:

 

Jedna regresoterapijska seansa traje okvirno dva sata. Kroz tu seansu klijent, kroz tehnike opuštanja, ulazi u opušteno stanje svijesti u kojem, vođenim procesom i razgovorom, terapeut provodi klijenta područjima podsvjesnog uma,  gdje nam pomaže Vodič ili Više Ja, a radimo na onome što smo si zadali kao ciljeve na samom početku seanse. Cilj mogu biti bivši životi, neka prošla stanja ovog trenutnog života ili razotkrivanje uzroka neke bolesti, nekog osjećaja… Sam cilj regresoterapijskog tretmana je provesti emocionalno pročišćenje kako bi zaustavili stalno vraćanje istim iskustvima u svakodnevnom životu. Pri tretmanu klijent leži, zatvorenih očiju, te slike bivših događanja vidi unutar sebe i emocionalno ih proživljava. To je jedno stanje kao pred san, kada vam slike idu pred očima, ali još niste zaspali. Ili ga možemo usporediti sa sanjarenjem, kada nam se pojavljuju slike kao na filmskom platnu, a ne stvaramo ih svojim svjesnim odabirom.

 

Koliki će biti uspjeh tijekom jedne seanse zavisi od spremnosti osobe koja regresiju prolazi, njene spremnosti da prihvati slike, ideje i emocije koje dolaze, te da ih sagleda, sada iz novog kuta i pozicije gdje ima puno širu sliku, i prihvati to što je bilo kao jednu činjenicu koja je potakla niz događanja, a sve u cilju poučavanja samog sebe i duhovnog napredovanja. Iz ove nove perspektive gdje imate proširenu sliku sebe i svijeta, sve dobiva novi smisao i lako uviđate zašto …, te saznajete svoju životnu svrhu i svoj put.

 

Svaka regresija je priča za sebe.  To je iskustvo koje onaj koji ga nije doživio ne može zamisliti, baš kao ni slijepac boje. Regresija je iskustvo koje kvalitetno obogaćuje život osobe, ona pokazuje život iz potpuno drugog kuta i “drugim” očima. Prolaskom kroz razne faze života unutar seanse, npr. prenatalnim dijelom, rođenjem, smrću, zatim kroz razne kulture, vjerska opredjeljenja, odnose s bližnjima gdje ste s njima postojali u drugačijim odnosima –  shvaćate kako su to samo dijelovi putovanja naše duše i prestajete biti ovisni o mnogim životnim “sigurnostima”, jer osvještavate važnost nečeg drugog u životnom iskustvu.  I sada puno bolje razumijete sebe i svoj život.

 

Kada bi pomogla regresoterapija?

 

1. Ako imate uporne i jake strahove
2. Ako imate situacije koje su vam neugodne, a kao da se stalno ponavljaju
3. Ako imate naporan ili ovisnički odnos s nekom osobom
4. Ako je u pitanju bolest kojoj kao da nema lijeka
5. Zanima vas što vi ovdje uopće radite, koja vam je životna svrha, zašto vas baš to (zanimanje, hobi…) jako privlači, od kuda poznajete neku osobu …
6. Jednostavno ste radoznali, duhovni ste tragatelj i želite doživjeti dublji smisao svoga života…

 

Je li potrebna priprema?

 

Priprema je u smislu našeg uvodnog razgovora u kojem kroz vašu priču o želji i poticaju za dolazak, zajednički polako dolazimo do određenih ciljeva koje zadajemo za sam početak seanse. Nekada dolazite s jasnim ciljevima puta, a nekada je potrebno iz mnoštva izvući onaj ili one od kojih valja krenuti. Unatoč planiranom, na samom putu nam se mogu otkriti još neki “problemi” za koje nismo niti znali, ili nam tijelo jednostavnim znakovima pokaže što je još važno odraditi.

 

Regresoterapiju drži Sanja Jelkovac, certificirana majstorica regresoterapije.

 

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…