energoEnergoterapija predstavlja kombinaciju energetskih tehnika prema individualnim potrebama klijenta, u cilju otpuštanja blokada, osnaživanja tijela i vraćanja vitalnosti, što za posljedicu ima i poboljšanje općeg psihofizičkog stanja klijenta.

 

U energoterapiji prisutni su elementi masaže, elementi akupresure, te energetski oblici: rad na centrima po imenu čakre, usmjeravanje univerzalne energije u problematična područja kako bi se povratio protok energije, a time i sklad u radu tijela.

 

Energoterapija na klijenta gleda kao na elektromagnetsko biće (imamo određen i mjerljiv magnetizam tijela i pojedinačnih  dijelova tijelova, te smo ujedno i kombinacija mjerljivih energija različitih frekvencija). Tijelo se promatra  kao savršen stroj u kojem živi i boravi suptilna energija zvana duh ili duša. To naše tijelo je realizacija i manifestacija stanara, koji se odražava u životu pojedinca u obliku misli, osjećaja i fizičkog stanja. Bolesti i bilo koja nelagoda u tijelu promatra se kao krajnja manifestacija zastoja ili disbalansa energije, odnosno, oslabljenja energije koja je nastala na suptilnijim razinama.

 

U individualnom kontaktu sa klijentom, energoterapeut kroz razgovor i metodama detekcije, uočava te nepravilnosti koje ometaju slobodan tok energije kroz tijelo, i koje time oslabljuju tijelo koje je tada podložno nelagodama različitog tipa (bol, napetost, nakupina…). Energoterapeut u kontaktu sa suptilnijim razinama naše stvarnosti prepoznaje problem te koristi određenu vještinu, a ponekad i  više njih,  kako bi se povratio protok energije, a time i sklad u radu tijela.

 

Sam tretman djeluje opuštajuće i smiruje, što za posljedicu ima psiho-emocionalno poboljšanje, a više tretmana dovodi do više sklada u radu tijela. Svaki tretman tijelo podsjeća na zdravi protok energije i pomaže mu u oporavku i vraćanju u prvobitno zdravo stanje. Time se postiže i trajnije oslobađanje od početnih problema, što dovodi i do iscjeljenja.

 

Energetski tretmani su korisni, bez obzira  imamo li probleme  ili ne, jer djeluju kao vrsta prevencije. Pomažu u razrješavanju nastale nepravilnosti na početnim razinama stvaranja (mentalnom i emocionalnom nivou), prije krajnje manifestacije na fizičkom nivou, te time pomažu u prevenciji (sprečavanju bolesti/poteškoća) u začetku.

 

Postoje osnovni emocionalni čimbenici, a kada ih je previše, smatraju se “unutarnjim zlima”, a to su: radost, ljutnja, tjeskoba, previše razmišljanja, tuga, strah i iznenađenje. Normalno je povremeno imati te osjećaje, ali ako su intenzivni i trajni, mogu dovesti do dugotrajnih promjena u osjećaju i time do fizičkih bolesti. Tako ljutnja oštećuje jetru, prevelika radost i uzbuđenje oštećuju srce, tjeskoba oštećuje slezenu, duboka tuga oštećuje pluća, strah oštećuje bubrege. Međutim,  taj “zao” višak napasti će tijelo samo kada je ono slabo. Jedan od ciljeva preventivnih metoda je očuvanje tijela u dobroj formi kako bi odolijevalo štetnim utjecajima.

 

U ovom tretmanu nije toliko bitno kako se što zove i gdje je točno početak problema, već više namjera da se energetska blokada “izravna” i uspostavi protok, koji će kao posljedicu imati osnaživanje tijela, koje će se tada samo izboriti za zdravlje, i biti sposobno očuvati to zdravo stanje.Tom namjerom dajemo signal, dozvolu za rad tijelu i suptilnijim energijama unutar njega i prihvaćanje promjena. Aktivacijom protoka kroz tijelo otvaramo mogućnost jačeg i nesmetanijeg protoka univerzalnoj energiji. Univerzalna energija danas je znana i zvana različitim imenima, ali mjerljiva je i zanimljiva mnogim znanstvenim krugovima (posebno kvantnim fizičarima). To je energija koja je sveprisutna i koja se nalazi u svemu i oko svega, a sama posjeduje inteligenciju. Kako je već davno utvrđeno, priroda teži balansu i gdje god je previše ili premalo, ona prirodnim zakonima pokušava utjecati na to izazivajući suprotno, kako bi napetost neutralizirala i energiju izbalansirala. Tako prilikom energoterapije, namjernim prizivanjem i korištenjem te energije, puštamo ju da ona sama prepozna kamo treba ići, u kojoj mjeri, te na koji način treba djelovati. Ako je što potrebno znati – tijelo, emocije ili um će nas na to upozoriti u obliku simbola koje će klijent ili energoterapeut zamijetiti.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…