MASAŽA LICA

Naše lice je naša osobna iskaznica. Ono što ljudi prvo uoče na nama je osmijeh, oči, ali i stanje naše kože.  Jednim pogledom može se detektirati zdravlje osobe.

 

Umor, raspoloženje, stil života,  godine…  Sve to otkriva naše lice.

 

Lice je naš prozor u svijet i prozor u nas same. Kao što emocije ostavljaju tragove na našem licu (bore smijalice, bore na čelu nastale mrštenjem), tako svoj trag ostavljaju i godine. Činjenica da su nam ruke i  lice uvijek izloženi i nepokriveni, ne pridonosi njihovom mladenačkom izgledu. To su dijelovi tijela koji će najprije pokazati svoju istrošenost.

 

 Kao preventiva, naša preporuka je uvijek masaža lica. Ona ima  terapeutske i kozmetičke učinke, a osim toga, ova vrsta masaže je  izuzetno opuštajuća.

 

Masaža lica djeluje na:

 

  1. Olakšanje kod stresa, adekvatna je prva pomoć kod problema sa sinusima, liječi i olakšava migrene, djeluje dobro  na psihu, pomaže napetim i anksioznim osobama da se opuste.
  2. Redovitom masažom lica i vrata postižemo izgled čvršće i zdravije kože, jer popravljamo njen tonus i potičemo mikrocirkulaciju. Bore se smanjuju i ublažavaju, a posljedica je koža koja izgleda svježije i mlađe.

 

Uz pravilnu prehranu i uvođenje voćnih sokova u dijetu, masaža lica može dovesti do zadivljujućih rezultata. Vaši poznanici zasigurno će primjetiti promjenu na vama.

 

Takvom masažom, kao sredstvom prevencije, dobro je započeti već u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim godinama. Mišići lica već tada počinju gubiti svoj tonus. Na taj način postižemo najbolje i dugoročne efekte.

 

Postupak masaže

 

  • Priprema: s lica se odstranjuju šminka i nečistoće, kako bi koža bila u optimalnom stanju da primi njegujuće ulje kojim ćemo masirati osobu.

 

  • Osoba leži na leđima i prepušta se pokretima masaže. Maser će izmasirati vlasište kružnim pokretima, staviti glavu primatelja u svoje ruke, razgibati je na lijevu i desnu stranu kako bi vrat oslobodio od napetosti. Ruke se podvlače pod leđa primatelja kako bi se razgibalo i relaksiralo  to područje.

 

  • Pokreti koje će koristiti na području lica su zaglađivanje bora i kože. Čelo se gladi dugim pokretima. Kružnim pokretima masira se područje oko očiju (koža je na ovom dijelu lica vrlo tanka i osjetljiva, pa je ovo područje potrebno masirati vrlo nježno i oprezno). Lagano se masiraju bore u području oko usana i nosa. Cijelo lice je uključeno u masažu.

 

  • Osobita pažnja posvećuje se području vrata i brade kako bi se nježnim pokretima minimizirao podbradak i ojačao tonus kože. Dugim i kružnim pokretima masira se dekolte uključujući ramena.

 

  • Nakon masaže uklanjamo ostatke ulja što ostavlja kožu čistom i lice relaksiranim.

 

  • Masažu lica završavamo nanoseći laganu zaštitnu kremu.

 

Lice se masira nježnim, kliznim pokretima. Stručni naziv je effleurage, jer je koža lica izuzetno osjetljiva, tako da duboki pritisak može prouzročiti masnice i otekline. Pokreti bi uvijek trebali ići u smjeru prema gore, jer takvi pokreti prkose gravitaciji i podižu mišiće lica.

 

Trajanje tretmana: 40 minuta.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…