CHOCOMINT  (maska za tijelo + masaža)

 

Tretman čokolada i metvica ili chocomint, savršen je izbor za one koji vole da im je koža uvijek podatno mekana i njegovana. Kakao maslac je fantastičan ovlaživač kože, koji u kombinaciji sa shea maslacem savršeno njeguje kožu.

 

Prepustite se raskošnoj masaži dok vas obavija deliciozan miris čokolade, koji će probuditi sva vaša osjetila.

 

 

Chocomint masku preporučujemo:

 

  • Osobama koje imaju opuštenu i suhu kožu, kožu koja je umorna, i kojoj treba pojačana njega i regeneracija.
  • Za njegu kože nakon sunčanja, budući da je svojim aktivnim sastojcima pojačano njeguje i intenzivno vlaži. Maska je odlično sredstvo za njegu tijela nakon povratka s ljetovanja.
  • Preporučuje se osobama koje su česti posjetitelji salona za sunčanje, kao dopunska njega kože.

Aktivni sastojci ove maske su dva već navedena maslaca i eterično ulje paprene metvice:

 

  • Shea maslac ili „afričko zlato“, jedan je od najblagotvornijih sastojaka kojima možemo njegovati našu kožu. Dovoljno je reći da se stanovnici Afrike njeguju njime od rođenja pa do duboke starosti. Shea maslac se koristi diljem svijeta u kozmetičkim pripravcima radi osobito hranjivih sastojaka. Obnavlja hidrolipidni film na koži, bez začepljivanja pora.
  • Kakao maslac ili „hrana bogova“ ima dugu povijest, a dobiva se prešanjem sušenih sjemenki koje rastu u mahuni na kakao drvu. Bogat je vitaminom E. Osim teobromina, sadrži stearat, palmitat i oleat. Navedeni sastav daje mu čvrstoću na sobnoj temperaturi. Maslac se topi na temperaturi tijela, a to svojstvo čini ga nezamjenjivim pri izradi njegujućih masažnih pločica. Intenzivno štiti i hrani našu kožu. U kombinaciji sa shea maslacem (koji ima prirodni SPF) može poslužiti kao priprema za sunčanje, a koristi se i za postizanje duboke tamne boje tijekom sunčanja, jer pospješuje tamnjenje kože. Kakao maslac koži vraća vlažnost i mekoću. Nanesen na kožu stvara barijeru između osjetljive kože i okoline, što spriječava iritaciju područja koja su njime njegovana. Čest je sastojak balzama za njegu usana. Tijekom masaže pomaže u relaksaciji i oslobađanju od stresa, između ostalog i zbog svog vrlo ugodnog mirisa.
  • Eterično ulje paprene metvice često se primjenjuje u aromaterapiji jer ima široki spektar djelovanja. Osvježava i daje ugodan miris kozmetičkim preparatima, a utrljavanjem u kožu (kad je eterično ulje otopljeno u baznom ulju), ublažava bolove u mišićima.

Postupak tretmana:

 

  1. Nakon nanošenja maske na tijelo, osjeća se lagano hlađenje. To je efekt ulja paprene metvice. Kasnije svi sastojci počinju sinergijski djelovati, pa će klijent osjetiti zagrijavanje kože. Maska se lagano zagrijava u termo deki oko 30 minuta.
  2. Nakon maske slijedi masaža kakao maslacem, koja će upotpuniti tretman i dodatno nahraniti vašu kožu. Istraživanja pokazuju da sam miris čokolade ima isto djelovanje kao i njeno kušanje. Čarobna aroma potiče stvaranje kemikalija u mozgu od kojih osjećamo nešto sličnom onom prekrasnom osjećaju zaljubljenosti.

Zato će ovakva masaža djelovati antidepresivno, stimulirajuće, energizirajuće, i učiniti će da se osjećate kao da letite. Vjerujte nam na riječ, o masaži čokoladom lako je postati ovisan, isto kao i o pravoj čokoladi. Međutim, ova vrsta uživanja u čokoladi umjesto nakupljanja dodatnih kilograma,  potiče mršavljenje.

 

Trajanje cijelog tretmana je oko 120 minuta.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…