Stara izreka kaže: „Korijen zdravlja je u umu, deblo je u našim emocijama,  a tijelo su grane i lišće. Cvijet zdravlja je u punom cvatu kada svi ti dijelovi rade zajedno.“

Stručni maseri našeg salona olakšat će vaše tegobe, ukoliko imate bolove u leđima i križima, patite od glavobolja, muče vas trnci u ekstremitetima ili imate probleme s cirkulacijom.

Klasična medicinska masaža može biti umirujuća, a ona se izvodi kako bi se ojačao tonus same muskulature ili kako bi se olakšali bolovi koje osoba ima.
Masaža se primjenjuje već tisućama godina, i na neki način je prvo poznato terapeutsko umijeće, a njeni učinci su dokumentirani i dokazani. Redovitom masažom postajemo mirniji, zdraviji i sretniji.

 

U 21.stoljeću masaža je postala glavna dopunska terapija i važan dio alternativne medicine, koja se koristi na mnogim razinama, i ima vrlo važnu ulogu u održavanju zdravlja u svakodnevnom životu.

 

Stres se smatra bolešću modernog čovjeka i izravna je posljedica pritiska na naš organizam, kojem je  potrebna ravnoteža, ne samo na tjelesnoj razini, već i na psihičkoj. Trajna napetost i ukočenost tijela uzrokuju smanjenje vitalnosti i energije. Neriješeni emotivni konflikti i stresovi kojima smo izloženi svaki dan uzrokuju kronične mišićne tegobe koje ometaju emotivno zdravlje pojedinca, a napeti mišići, također, otežavaju i kretanje.

 

Medicinska masaža pomaže kod:

 

  •   Glavobolje
  •   Bolova u leđima
  •   Probavnih smetnji
  •   Pruža olakšanje kod smanjene gibljivosti zglobova, tenditisa, distorzija
  •   Blagotvorna je i kod tegoba s disanjem
  •   Pomaže kod problema s cirkulacijom i ublažava reumatske bolove
  •   Korisna je za  smanjenje naslaga masnoće i  pomaže da se osjećamo jači i čvršći

Osim toga, masaža opušta  osobe koje su pod stresom, te depresivne osobe.  Omogućava im da bolje prihvate vlastito tijelo, pa s tim i svoju osobnost u potpunosti. Pokreće blokiranu energiju i omogućuje ponovnu ravnotežu razine hormona. Dodir dokazano povećava razinu oksitocina, hormona koji nas čini opuštenim i za kojeg se vjeruje da pomaže pri stvaranju socijalnih veza poput onih između dvoje ljubavnika, kolega ili prijatelja, što je u našem ubrzanom, modernom načinu života – nužno sredstvo za uspostavljanje ravnoteže u fizičkom, emocionalnom i duhovnom životu.

 

U salonu Terra Vital izvodimo ovu vrstu masaže u trajanju od 45 i 60 minuta.

Da bi postigli pravi učinak, naša preporuka je tretman od 60 minuta.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…