Detoksikacija! Otkuda dolaze toksini u naš organizam?

detoksToksine ne možemo izbjeći zato što su oni svuda oko nas. Nažalost svi smo toksični! Čak Eskimi i novorođenčad nisu izuzetak iz ovog pravila.

 

Greenpeace je nedavno proučavao uzorke krvi iz pupčane vrpce beba rođenih u SAD-u. Istraživanja su pokazala da je preko pupčane vrpce od majki bebama bilo prenijeto oko 287 vrsta toksina, uključujući živu.

 

Toksini i teški metali zagađuju vodu, zrak i hranu. Svakodnevno koristimo kozmetiku  i sredstva za osobnu higijenu, koji su puni opasnih kemikalija. A da ne govorimo o cjepivu i amalgamskih plombama.

 

 

Kada uđu u naš organizam, teški metali nagomilavaju se u unutrašnjim organima, tkivima i kostima. Naše tijelo ih ne može eliminirati bez naše pomoči. Samo kelati (agensi koji vežu teške metale) mogu ih ukloniti iz organizma.

 

Prirodni načini čišćenja organizma od toksina i teških metala

 

Postoje sintetički kelati uz pomoć kojih se otrovi mogu eliminirati iz organizma. Nažalost, oni nisu bezopasni za zdravlje, zato što imaju brojne nuspojave. Ali postoji i nekoliko prirodnih načina čišćenja organizma od toksina i teških metala.

 

1. Zeolit

 

Nažalost, ni uz najbolju volju ne možemo se kloniti svega što šteti našem zdravlju, pa je potreba za detoksikacijom u današnje vrijeme veća nego ikada. Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti adsorpcije otrova, zeolit je na glasu kao najbolji poznati  detoksikator.

 

Za vrijeme Černobilske katastrofe uspješno se koristio u cilju sprječavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama. Prirodni je ionski izmjenjivač, pa učinkovito čisti organizam, tako što iz tijela uzima pozitivno nabijene čestice toksina i vezuje ih unutar rešetkaste strukture.

 

Zeolit sa stopostotnom učinkovitošću čisti organizam od pogubnog utjecaja organskih i kemijskih toksina, prije svega od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kroma i drugih. Njegova vrijedna svojstva uklanjanja toksina osobito se povoljno odražavaju na poboljšanje rada živčanog sustava, čak i u oboljelih od Alzheimerove bolesti, autizma  i demencije.

 

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja provedenih diljem svijeta, utvrđeno je da zeolit uvelike olakšava neugodne nuspojave kemoterapije i zračenja – povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, te omogućava brži oporavak. Kao moćan detoksikator, uklonit će nusprodukte kemoterapije i u kratkom roku sanirat će štetne  posljedice. 

 

2. Klorofil

 

Klorofil je zeleni pigment koji sadrže zelene biljke – zeleno povrće, voće i alge. Klorofil ima mnoge dobrobiti za zdravlje, a posebice je poznat kao čistač organizma. To je zato što je klorofil jedan od najvažnijih kelata u prirodi.

 

Kelacija je proces vezanja atoma teških metala na kompleksne organske spojeve i njihovog izbacivanja iz organizma. Sposobnost klorofila da veže i uklanja teške metale poput žive,  čini ga moćnim sredstvom za čišćenje organizma.

 

Nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporučuje se unos klorofila da bi se uklonili tragovi žive u organizmu.

 

3. Zelena glina

 

Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

 

Mnoge generacije prije nas su vjerovale u moć gline. U drevnom Egiptu, ljekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za liječenje i mumificiranje faraona. Drevni Grci su upotrebljavali glinu za liječenje prijeloma: na frakturu su stavili gipsane trake namazane glinenim blatom. Dioskorid je govorio o tome da glina posjeduje iznimne ljekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” i sama pronalazi i liječi sve bolesti u organizmu.

 

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tijela od toksina i teških metala. U kadu napunjenu toplom vodom, dodajte 2 šalice zelene gline. Provedite u kadi 20-ak minuta, neka voda bude što toplija.

 

Kroz pore glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.

 

 

Izvadite amalgamske plombe

Alternativni liječnici već odavno govore o štetnosti amalgamskih plombi, a najnovija znanstvena istraživanja to i potvrđuju. Amalgamske plombe, ili crne plombe, sadrže spoj žive sa drugim materijalima poput bakra, kositra, cinka. Smatra se da u kombinaciji sa ovim materijalima živa postaje “neaktivna”.

 

Međutim, u testovima se pokazalo da osoba sa amalgamskim plombama ima 4-6  puta veću koncentraciju žive u dahu od osobe bez njih. Živa se može nakupljati u plućima, bubrezima, jetri i želucu, i utjecati na njihov rad. Najopasnija je ako dospije u mozak, jer je neurotoksična.

 

Stavljanje amalgamskih plombi u svijetu se više ne preporučuje nikome, posebice trudnicama. Osobama sa takvim plombama preporučuje se postepeno vađenje plombi i zamjena drugima.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…