Program samorazvoja! FOKUSIRANJE!

g1

Što je FOKUSIRANJE? Kao što je teško opisati neku emociju koju smo proživjeli pa nikada nismo do kraja sigurni jesmo li uspjeli riječima prenijeti osjećaj, tako je u malo riječi teško opisati kakva je metoda FOKUSIRANJE.  Ipak, ako bih željela napisati definiciju u jednoj rečenici, onda bih rekla da je FOKUSIRANJE trenutak u kojem naš mozak i naše tijelo dovodimo u harmoniju. FOKUSIRANJE je onaj korak koji slijedi nakon otkrivanja vlastitih osjećaja, našom unutarnjom svjesnosti tijela, koja je zapravo naš osjetilni dojam. Osjetilni dojam koji smo naučeni zanemariti i potisnuti. To je danak našoj zapadnjačkoj civilizaciji.

 

Što je osjetilni dojam? On nije emocija. Emociju prepoznajemo. Znamo točno kad smo bijesni, tužni, zadovoljni. Međutim, osjetilni dojam je dojam koji ima svoje značenje. Sjetite se samo koliko puta ste pri pomisli osjetili da vam se zgrčio želudac, ili lupalo srce, ili ste osjetili mučninu. Sve su to osjetilni znakovi koje vam je tijelo slalo kao upozorenje. Sjetite se, isto tako, koliko ste puta te znakove zanemarili, potisnuli. Vaše tijelo ZNA! Ono nepogrešivo zna koji su vaši problemi i gdje se kriju nevolje. Kada to osvijestimo, dolazimo do točke koja se zove FOKUSIRANJE.

 

KAKO SE ODVIJA FOKUSIRANJE ?

 

Cijeli program FOKUSIRANJA sastoji se od šest koraka:

 

 1. Korak prvi: raščistite svoj unutarnji prostor
 2. Korak drugi: osjetite svoj problem
 3. Korak treći: pronađite ključnu riječ
 4. Korak četvrti: ključna riječ nasuprot osjetilnom dojmu
 5. Korak peti: postavljanje pitanja
 6. Korak šesti: prihvaćanje

Ovih šest koraka obradit ćemo kroz šest tjedana koliko i traje osnovni program FOKUSIRANJA. Nakon završenog programa, ova ćete znanja lagano moći primjenjivati u svakodnevnom životu.

 

Tehnikom FOKUSIRANJA naučit ćete:

 

 • Kako se riješiti utega prošlosti koji nas priječe da koraknemo naprijed
 • Kako pokrenuti osobne skrivene potencijale
 • Kako promijeniti ustaljene obrasce razmišljanja i djelovanja
 • Kako prihvatiti vlastite osjećaje i kako upravljati njima
 • Kako koristiti osjetilni dojam u rješavanju životnih problema

 

 

g2

Ako želite saznati detalje ovog programa, pozivamo vas da nam se priključite na uvodnom, besplatnom predavanju koje će se održati u četvrtak, 26. veljače u 20 sati u prostorijama Terra Vitala, Maksimirska 29.

Željela bih da i vi osjetite korist ovog programa, kao što su ga osjetili brojni polaznici na mojim tečajevima. Željela bih također da dođete na uvodno predavanje, da vam predstavim program, da se upoznamo, kao i da odgovorim na sva pitanja koja ćete mi željeli postaviti. Da se družimo i da zajednički ugodno provedemo večer.

Dođite!

 

Više informacija na: steps4focusing.wordpress.com

 

O predavaču:

g3

Ukratko o mojem formalnom obrazovanju. Rođena sam u Zagrebu gdje sam završila Fakultet političkih znanosti. Magistirirala sam u Varaždinu na Fakultetu informatike, a doktorirala komunikologiju na Columbia University u New Yorku. U PLIVI sam radila 22 godine u odnosima s javnošću i korporativnim komunikacijama. Za sebe bih mogla reći da sam komunikolog po zanimanju, ali i po vokaciji.

Već dvanaest godina djelujem kao samostalni trener osobnih i komunikacijskih vještina. Održala sam više od 300 otvorenih i oko 60 in house seminara na kojima je ukupno sudjelovalo 5015 polaznika. Sažimajući svoja poslovna znanja i dugogodišnje iskustvo kreirala sam tri vlastite metode učenja Customer Intimate Bussines System (CIBS)®, Manageship® i Reality Practice Situation® koje su, prema ocjenama sudionika, korisne upravo stoga što su usmjerene na rješavanje konkretnih osobnih i komunikacijskih situacija i problema.

Svojom djelatnošću usmjerena sam na poticanje cjeloživotnog učenja, osobni razvoj svakog pojedinca, održavanje grupnih, a posebno individualnih treninga te na dijeljenje znanja za koje vjerujem da mora biti dostupno svakom tko se želi razvijati i napredovati. Tri godine predavala sam na London School of Public Relations. Autor sam knjige „Kôd uspjeha“ koja je prodana u nakladi od 1000 primjeraka, član sam International Assoation of Coaching, SAD. Stalno usavršavam svoja znanja u Londonu i SAD-u. Stalni sam kolumnist u: Liderpress (rubrika Poslovna znanja), Business.hr, ZdravljeIQ, pišem blog Good Communication Corner na adresi http://nedafleurjanovski.wordpress.com , a možete me i Googlati.

 

 

 

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…