REFLEKSOLOŠKA MASAŽA STOPALA

Refleksologija se temelji na znanju i spoznajama o refleksnim točkama koje se nalaze na našim rukama i stopalima. Te točke odgovaraju svakom organu, žlijezdama i strukturama u našem organizmu. Pritiskom na te točke možemo liječiti ili ukloniti mnoge zdravstvene tegobe.

 

“Zemlja se veseli kad osjeti naše bose noge, a  vjetar žudi da se poigra našom kosom.”  (Khalil Gibran)

 

Na stopalima su smješteni živčani završeci, stimuliranjem kojih direktno utječemo na stanje pojedinih organa, a istodobno se punimo energijom, jer su stopala i dlanovi dijelovi tijela kroz koje primamo i pružamo energiju.

 

Terapeut će gladiti stopala i gležnjeve nježnim pokretima, a zatim će dublje poraditi na točkama putem jačeg pritiska.

 

Neki dokazi upućuju na to da se ova vrsta masaže prakticirala još u starom Egiptu, Kini i Japanu, a način pružanja ove terapije ostao je isti do danas. Uz refleksologiju,  danas se klijentima nude i neke dodatne,  komplementarne metode opuštanja i brige o zdravlju.

 

Refleksološkom masažom, između mnogih, možemo olakšati ove tegobe:

 

  • Bolove u leđima
  • Migrene
  • Artritis
  • Nesanicu
  • Sportske ozljede
  • Probleme uzrokovane stresom; napetost
  • Probavne smetnje

Refleksomasaža stopala relaksira, izuzetno opušta i reducira bolove. Pokazala se učinkovitom kod nekih konkretnih problema koji idu od agresije kod djece, pa sve do urinarnih problema kod starije populacije.  Refleksološka masaža stopala poboljšava cirkulaciju krvi, pomaže pri postoperativnom oporavku, ima blagotvorne učinke na psihu (11 studija je dokazalo da smanjuje depresiju a 9 studija je pokazalo da pomaže kod anksioznosti). Može pomoći kod pacijenata koji se liječe od tumora, jer olakšava stanja kao što su bol, mučnina, povraćanje i anksioznost, a koja često prate liječenje kemoterapijom.

 

Osim toga, olakšava trudnoću i porođaj. Dokazano je da žene koje se refleksološki tretira imaju trudove koji kraće traju, i rabe manje analgetika tijekom porođaja. Dodatno se pokazala  korisnom u slučajevima postporođajne depresije.

 

U svakom slučaju, ova vrsta masaže učinkovito smanjuje razinu stresa, a ostali popratni učinici na naše fizičko i psihičko zdravlje su logična posljedica.

 

Terra Vital svojim klijentima pruža usluge refleksomasaže koja može imati različito trajanje, ovisno o željama i vremenu klijenta. Već nakon 15 minuta masaže (na koju možete doći i kad imate pauzu na poslu), osjećat ćete se razbuđeno i odmoreno.

 

U salonu Terra Vital izvodimo ovu vrstu masaže u trajanju od 15, 30 i 60 minuta.

Da bi postigli pravi učinak, svakako preporučujemo tretman od 60 minuta.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…