Želite li samo osjetiti tretman Reiki energijom ili želite naučiti kako se to konkretno koristi…?

 

reikiRei = univerzalna
Ki (chi) = energija životne sile

 

Reiki je jednostavna iscjeljujuća energetska tehnika polaganjem ruku, ali i jednostavno učenje o tijelu i umu koje je razvio dr. Mikao Usui iz Japana u 19. stoljeću.
To je put osobnog i duhovnog razvoja. Ta se energija teško primjećuje golim okom (barem kod većine ljudi); ali ona postoji, s čime se slažu i znanstvenici koji je pokušavaju detektirati i dokazati raznim metodama i instrumentima.

 

Reiki energija se savršeno uklapa u sve segmente našeg življenja: materijalni, mentalni, emocionalni i duhovni. Ona nam daje ono što nam je potrebno i pomaže nam da se razvijemo.

 

Svaki pokušaj definiranja te energije samo je grebanje po površini, jer je ona puno, puno više od onog što našim ljudskim poimanjem svijeta oko sebe i u sebi trenutno možemo dokučiti i shvatiti. Ljepota je u tome što Reiki energiju jednostavno možemo koristiti i pustiti da kroz nas djeluje na opće dobro svih dijelova našeg tijela i života.

 

Za neke je Reiki metoda liječenja, za neke nadopuna na duhovnom putu, za neke način poboljšanja emocionalnih i mentalnih stanja, ili energija koja će pomoći u rastu ili kretanju kroz život. Da, Reiki energija uklanja fizičke nelagode, ali ona se tu ne zaustavlja, već radi i na samom uzroku. Pomaže u cjelovitom iscjeljenju, jer radi na svim nivoima ličnosti, točno tamo gdje je potrebna, i u mjeri u kojoj je potrebna. 

 

Reiki, jednostavna tehnika polaganja ruku koja ima za posljedicu sklad i ravnotežu života, a time i izlječenje, koje može biti cjelovito jedino ako izbalansiramo sve nivoe našeg bića.

 

Reiki potpomaže prirodno samoiscjeljenje.
Reiki vitalizira duh.
Reiki ponovno uspostavlja duševni sklad i dobro duhovno osjećanje.
Reiki djeluje na svim razinama: tjelesnoj, mentalnoj, emocionalnoj, duševnoj.
Reiki uravnotežuje tjelesne energije.
Reiki oslobađa blokade i potpomaže potpuno opuštanje.
Reiki čisti od otrova.
Reiki se prilagođava prirodnoj potrebi primatelja.
Reiki djeluje i kod životinja i biljaka.
Reiki je neobično ugodna, cjelovita metoda iscjeljivanja.
Reiki nikada ne može štetiti, i uvijek teče u količini koju primatelj treba.

 

Reiki se tradicionalno prenosi u tri stupnja:

1. stupanj: osnovno učenje Reikija, te tehnika iscjeljivanja i samoiscjeljenja rukopolaganjem
2. stupanj: prošireno znanje i primjena Reikija, upoznavanje i svjesno korištenje simbola, tretmani na daljinu i…
3. stupanj: majstor, učitelj

 

Zašto učitelj/ica i tko je on/a?

U fizičkom svijetu u kojem živimo, potrebno je napraviti i fizički pokret. Ako želite čašu vode, trebate ustati sa stolice, uzeti čašu, natočiti vodu, prinijeti je ustima i popiti. Ili zamoliti nekoga da vam učini dio posla, dok ćete i dalje sami morati popiti vodu, jer taj dio nitko ne može učiniti umjesto vas. Takvim redoslijedom ste učili piti vodu od svoje prve učiteljice – majke, dok vam motorika tijela još nije bila usklađena da to može učiniti bez prolijevanja.
Pa tako i u Reikiju – tu je netko iskusniji koji će vam pomoći u ovladavanju tehnikom i uputiti vas u znanje, te odgovoriti na pitanja koja se budu javljala tijekom prakse.
Učitelj je samo osoba koja je iskusila istu stvar prije vas i već se jedno duže vrijeme služi tom tehnikom, tako da, osim teoretskog, posjeduje i praktično iskustvo koje vam može prenijeti. Kao što roditelji prenose životna znanja i iskustva svojoj djeci, koja ih zatim sama koriste i usavršavaju u skladu sa sobom. Učitelj prenosi principe Reiki učenja, način konkretne primjene i inicira energiju, a ostalo je na vama.

 

Zašto inicijacija?
To je vaš osobni znak namjere, odabira, pristanka, želje prema Svemiru koju ste stavili u pokret, u realizaciju, i aktivirali, usmjerili na djelovanje. Dali ste joj dopuštenje i dokaz da stvarno želite s njom raditi, a ona u vama, kako bi radila, mora postići prohodan put. Kao u zakrčenoj sobi igračaka, ako želite uopće proći, morate raskrčiti put, a ako pospremite igračke, odbacite potrgane i nekorištene koje ste odavno prerasli, tada ćete stvoriti prostor za novu namjenu. To radi inicijacija i proces od 21 dan nakon nje, čisti i krči prostor koji sada ima slobodan protok energije kroz tijelo, a ona može imati novu i drugu namjenu. Nije više odlagalište starih igračaka “bivših želja” i programa, već prostor nove kreativne energije.

 

Proces od 21 dan:
Nakon svakog stupnja, koji ima obaveznu inicijaciju, a koje su raspoređene po određenim razinama energije te teoretskog i praktičnog dijela, postoji i proces od 21 dan koji svaki inicijant prolazi. To je period usklađivanja energije kroz fizičko tijelo i sve njegove suptilne slojeve.
Ako vam je poznat sustav i pojam čakri, taj se proces događa kroz tih sedam energetskih centara i to za svaki po tri dana. Energija će trenutno početi djelovati na svim nivoima, ali će se u tom periodu događati posebna (temeljitija) usklađenja. Energija će intenzivnije prolaziti i raditi na svakom centru. Zato je preporuka da se nakon vikenda inicijacije intenzivno radi s energijom minimalno 21 dan – period usklađivanja, kako bi se energija usidrila u svim nivoima vašeg bića. A način na koji se radi i djeluje kroz tih 21 dan – naučit ćete na samoj radionici.

 

Reiki tretmane i radionice drži Sanja Jelkovac, certificirana majstorica reiki tehnike

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…