Gotovo je nemoguće utvrditi kada su ljudi počeli koristiti ljekovito bilje. Najtočniji odgovor bi bio: oduvijek. Bez moćnih kemijskih i farmaceutskih industrija, okrenuti svijetu koji ih okružuje, tražili su i pronašli mogućnosti kako se liječiti, kako biti zdrav i kako biti lijep. Mogućnosti su doslovno ležale uz svaku cestu, uz svaki put kojima su hodali, livade su bile prave riznice ljekarništva.

 

Priroda je naša najveća riznica i naša najbolja ljekarna. Danas joj se sve više vraćamo, jer smo svjesni da ono što nam ona daje jest divan dar koji trebamo čuvati. I očuvati. Da bismo vas upoznali sa tim moćnim vrtom koji raste svuda oko nas, odlučili smo jedan njegov manji dio preseliti na našu web stranicu, a nazvali smo ga Vrt zdravlja i ljepote.

 

REFRESHING za sjaj kože

 

Zima je doba kada većinu vremena provodimo u zatvorenim prostorijama u kojima centralno grijanje suši našu kožu. Tim TERRA VITALA kreirao je poseban program REFRESHING, kojim ćete svoju kožu učiniti mekom i podatnom.

 

refreshing

Ulje mente je jedno od najvažnijih ulja u aromaterapiji, a obilato su se njime koristili Grci i Rimljani. Menta je bila ninfa u koju se zaljubio Pluto, jer ga je očarala svojom nježnošću i zavodljivošću. Naravno, njegova ljubomorna žena Persefona odlučila je ovu romansu prekinuti u začetku, i pretvorila je lijepu Mentu u tlo. Zaljubljeni Pluto malo je popravio stvar i pretvorio Mentu u prelijepu biljku. I jako korisnu.

Ima široku primjenu: koristit će vam kad imate grčeve, želite pospješiti probavu ili pak imate reumatske bolove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ruza

Ružino drvo je zimzeleno drvo koje raste u Brazilu, a zbog svoje važnosti nalazi se pod zaštitom brazilske vlade. Ulje ružinog drveta odlično je u njezi kože, jer ju regenerira i vraća joj vlažnost. Osim toga, dugotrajnog je mirisa, u što ćete se i sami uvjeriti kad dođete k nama i udahnete ovaj jedinstveni miris.

U terapeutskom djelovanju, Ružino drvo je snažan anti-depresiv i antiseptik. Koriti se i kao afrodizijak. Zato pažljivo s količinama koje koristite!
Korisno je i kod glavobolje, loše cirkulacije i pada imunološkog sustava.

 

 

 

 

RELAXING PROGRAM ZA OTKLANJANJE STRESA

 

Kad vas gnjave šefovi, predsjednici Uprave i svi njezini članovi, kolege, strategije, SWOT analize, budžeti, programi i projekti – neka vaš projekt bude dolazak u TERRA VITAL na RELAXING program. O, vjerujte, znam kako vam je, jer sam i sama dvadeset godina živjela kao i vi. Posebno za vas, osmišljen je RELAXING program, čija će vas masaža vratiti ponovo među žive ljude. I odmorene. Naravno, tu su i mirisna ulja koja čine osnovu ovog programa, lavanda i kamilica kao leaderi, ali ima tu još i nekih drugih ulja iz našeg tajnog recepta. 

 

lavanda

Što bi se još moglo novo napisati o lavandi, a da već nije rečeno? Budi sjećanja na Hvar i Provansu, gdje raste u neizmjerljivim količinama. Lavanda je apsolutna kraljica među eteričnim uljima, a za ovu našu priču važno je da djeluje smirujuće i opuštajuće na cijeli organizam. Naziv lavanda dolazi od latinske riječi lavare (prati), a rimljani su ju koristili obilato. Zašto onda ne biste i vi? Njezin je vodeći planet Merkur. Podugačka je lista njezine ljekovite primjene. Između ostalog, koristi se kod povišenog tlaka, problema sa srcem, ili pak neuroloških poteškoća.

 

 

 

 

 

 

kamilicaDa li i vama pogled na kamilicu budi sjećanje na vruče čajeve koje su nam mame i bake obavezno kuhale kad nas je boljela bušica? Svaka je dobro opremljena kućna ljekarna obavezno morala imati i čaj od kamilice. Naprosto  je to bio: „must have“. Naravno, ne bez razloga. Kamilica je učinkovita u liječenju više od 40 bolesti, a njezina ljekovita svojstva koristili su još stari Egipćani.  Prelijepih cvjetova, njezina je jedina mana što je malo samozatajna, pa je ustuknula pred navalom eteričnih ulja iz egzotičnih krajeva svijeta. No, mi ćemo joj u našem RELEXING programu vratiti stari sjaj.  Njezin je vodeći planet Mjesec.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…