WINE THERAPY (PEELING, PEEL OFF MASKA, MASAŽA)

Terapija vinom stimulira, tonificira i regenerira kožu, što je čini idealnim saveznikom kad se radi o usporavanju procesa starenja kože. Dokazano je da takva kozmetika ima anti-aging učinak (usporava starenje).

 

Bitno je napomenuti da kozmetika na bazi grožđa i vina izbjeljuje hiperpigmentacijske mrlje; smeđe mrlje na koži nastale djelovanjem sunca ili pod utjecajem hormona. Smanjit će se ili potpuno nestati uporabom kozmetike bazirane na vinotetapiji…

 

In vino veritas“, govorili su naši stari.  Ali…  Krije li se u vinu još jedna istina? Ona o ženskoj ljepoti i zdravlju? Najnovija istraživanja potvrđuju i nadopunjavaju stare spoznaje da je odgovor na ovo pitanje potvrdan.

 

Hipokrat, otac medicine, sok grožđa uspoređivao je sa ljekovitim svojstvima majčinog mlijeka i meda. Crveno vino koristio je kod svojih pacijenata koji su bolovali od anemije, mišićne distrofije, živčanih bolesti, reumatizma i mnogih drugih tegoba.

 

Takva ljekovita ali i kozmetička svojstva vina, poznata su i priznata još iz tih antičkih vremena, kada su grčke i rimske ljepotice uživale  u kupkama u koje je dodavano vino. Time je njihova koža ostajala mlada i njegovana. Na francuskom dvoru plemići i plemkinje također su njegovali svoja tijela sokom od grožđa, kako bi otklonili umor sa  lica i svoju  kožu održavali napetom, mekom i sjajnom.

 

Danas moderna medicina, kao i kozmetička industrija, koristi zadivljujuća svojstva tog od davnina opjevanog voća. Naravno, začeci novijih istraživanja također su vezani uz Francusku, u kojoj se devedesetih godina prošlog stoljeća počelo sa istraživanjama kako bi se i znanstveno potvrdilo djelovanje grožđa i vina na zdravlje i ljepotu. Rezultati su bili izvanredni. Otkriveno je da koštice grožda sadrže tvari koje su mnogo učinkovitije u borbi protiv slobodnih radikala od antioksidanata, te vitamina E i C, koje se dotada smatralo najučinkovitijima. Ubrzo se počelo raditi na stvaranju pripravaka koji koriste polifenole dobivenih hladnim prešanjem koštica grožđa. Grožđe je iznimno bogato vitaminima, mineralima i elementima u tragovima, među kojima su vitamini A i B skupine, vitamini C i E. Slijede: natrij, fluor, magnezij, željezo, kalij, kalcij i fosfor, te voćne kiseline: vinska, limunska i jabučna.

 

Grožđe, a osobito njegove koštice i pokožica, bogato je i polifenolima, antioksidansima koji su posebno učinkoviti u borbi protiv slobodnih radikala. Odgovorni su za čak 80% starenja naše kože. Primjerice: 50 puta su jači od vitamina E i 18 puta jači od vitamina C.

 

U vinoterapiji se koriste sortna vina, sokovi od grožđa, kao i ulje koštica grožđa, te ostaci nastali preradom i prešanjem.

 

Kozmetika bazirana na derivatima grožđa daje prekrasan pomlađujući učinak, pospješuje borbu protiv celulita i poboljšava cirkulaciju. Koža postaje ružičasta, napeta i čvrsta.

 

 

  • Tretman započinjemo vinskim peelingom za tijelo (peeling sa ekstraktom pjenušavog vina). Svojim sitnim zrncima potaknut će mikrocirkulaciju i nježno ukloniti odumrle stanice kože, ostavljajući kožu mekom,  glatkom i  spremnom za vinsku peel of masku.
  • Peel off maska osim ekstrakta šampanjca, sadrži i druge vrijedne sastojke kao što su: alginati, ekstrakt centele, crvenu i bijelu glinu. Obogaćena je vitaminskim kompleksom i nezasićenim masnim kiselinama odabranih ulja. Poboljšava prokrvljenost kože, budući da vinoterapija potiče mikrocirkulaciju te izmjenu tvari, kao i izlučivanje otrova iz vezivnih tkiva.
  • Završni dio tretmana je masaža vinskim losionom za učvršćivanje, koji je posebno pogodan za područja zahvaćena celulitom iz već navedenih razloga vezanih uz cirkulaciju i izlučivanje toksina.

Učinak je odmah vidljiv: koža izgleda napeto, sjajno i ružičasto, te odiše zdravljem.

U skladu s filozofijom kojom se vodimo u Terra Vital salonu, kozmetika koju koristimo ne sadrži parafin, vazelin, silkone, ni parabene. Proizvodi su vrhunske kvalitete i garantiraju isti takav učinak.

 

Tretman traje 120 minuta.

Kutak Vital

 

suric

Pitanje:
Petar,37 godina,imam u zadnje vrijeme zatiljne...

Odgovor:
Dr Šurić:To što navodite, govori da je uzrok Vaših...

Sva pitanja za Dr. Šurića >>

 

novaja_ed

Pitanje:
Mislim da imam problema u komunikaciji...

Odgovor:
Zamislimo sebe kao dva koncentrična kruga…

Sva pitanja za mr.sc Nedu Fleur >>

Newsletter

Sviđa Vam se…